Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020
Ειδήσεις 25 Φεβρουαρίου 2020

Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το ν/σ για τη Δημόσια Υγεία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το ν/σ για τη Δημόσια Υγεία

Το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία συζητείται από σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και αποτελεί, όπως τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, «ένα πλαίσιο-τομή στον τομέα της Πρόληψης και του Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου».

Το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία συζητείται από σήμερα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και αποτελεί ένα πλαίσιο-τομή στον τομέα της Πρόληψης, και του Δωρεάν Προσυμπτωματικού Ελέγχου.

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) February 25, 2020

«Πρόκειται», όπως είπε, «για ένα νομοσχέδιο που προσπαθεί να συντονίσει και να οργανώσει δομές δημόσιας υγείας οι οποίες λειτούργησαν ή δεν λειτούργησαν στο παρελθόν – την πρωτοβάθμια δημόσια υγεία, τους ΟΤΑ, τις Περιφέρειες, πρώην Νομαρχίες – έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν συντονισμένες δράσεις και να υπηρετήσουν το γενικό πληθυσμό».

Αναφερόμενος στόν τρόπο με τον οποίο το Υπουργείο Υγείας προσεγγίζει την ποιότητα ζωής του μέσου Έλληνα, επεσήμανε ότι «στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον υγιή πληθυσμό να ελέγχεται δωρεάν από το ΕΣΥ και έτσι να μπορεί να ενημερώνεται ο μέσος πολίτης για τις δυνατότητες, τις επιλογές τις οποίες έχει και τον τρόπο που μπορεί να τον βοηθήσει η Πολιτεία. Αυτό κάνει κάθε σύγχρονο σύστημα υγείας».

«Με την υλοποίηση των προγραμμάτων πρόληψης, ο μέσος όρος των υγιών ετών των συμπολιτών μας θα αυξηθεί» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός και πρόσθσεσε «Γιατί ενώ είμαστε έξι μήνες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, νοσούμε 25% παραπάνω από ότι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι».

Η πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η δωρεάν μαστογραφία για όλες τις Ελληνίδες από μια ηλικία και πάνω.

Όσον αφορά την οργάνωση και τη δομή σύμφωνα με το νομοσχέδιο πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός συντονισμός που να προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων και να κατεβαίνει κάθετα, με ενδιάμεσο τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Για παράδειγμα, μια καμπάνια για τον εμβολιασμό να μπορεί να γίνεται οργανωμένα από τον Ιατρικό Σύλλογο, το Φαρμακευτικό Σύλλογο, από τους ΟΤΑ, από όλους τους φορείς και να έχει σημαντικά αποτελέσματα.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό το να υπάρχει ένα τείχος ανοσίας στον ιό της γρίπης. Φέτος πραγματοποιήσαμε μια καμπάνια και καταφέραμε να εμβολιάσουμε 1 εκατομμύριο παραπάνω ανθρώπους. Αν αυτό γίνει οργανωμένα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προφανώς τα αποτελέσματα θα είναι υπερπολλαπλάσια» κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 17 φορές

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin