Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Κοσμος 21 Ιανουαρίου 2021

Ενδεχόμενο τρίτου lockdown στη Γαλλία λόγω της βρετανικής μετάλλαξης

Ενδεχόμενο τρίτου lockdown στη Γαλλία λόγω της βρετανικής μετάλλαξης Ενδεχόμενο τρίτου lockdown στη Γαλλία λόγω της βρετανικής μετάλλαξης Ενδεχόμενο τρίτου lockdown στη Γαλλία λόγω της βρετανικής μετάλλαξης
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενδεχόμενο τρίτου lockdown στη Γαλλία λόγω της βρετανικής μετάλλαξης

Στο ενδεχόμενο και τρίτου lockdown, αυτή τη φορά λόγω της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν. Εξαρτάται από την πορεία της μετάλλαξης αν θα υιοθετήσουμε μέτρα ανάλογα με αυτά που έθεσε σε εφαρμογή η Βρετανία, τόνισε ενώπιον της νομοθετικής επιτροπής της Γερουσίας.

Κατά την ακρόασή του στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την παράταση της κατάστασης έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, η βρετανική μετάλλαξη ήταν το κυρίαρχο θέμα στην γαλλική Εθνοσυνέλευση.

«Όταν μιλάω για μια μάχη με τον χρόνο, ζυγίζω καλά τα λόγια μου καθώς μπορεί να αφορά τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες, ή τους επόμενους μήνες», τόνισε.

Ήδη λάβαμε την σκληρή απόφαση την περασμένη εβδομάδα να επιβάλλουμε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 στο σύνολο της χώρας», δήλωσε ο Βεράν.

Στη Γαλλία, η βρετανική μετάλλαξη αντιπροσωπεύει, σε αυτή τη φάση, περίπου το 1,4% του συνόλου των ημερήσιων μολύνσεων από Covid-19, όπως κατέδειξε πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη στο σύνολο των θετικών τεστ PCR.

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 52 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin