Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
Κοσμος 29 Νοεμβρίου 2021

Σε Ισπανία και Σουηδία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Σε Ισπανία και Σουηδία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον Σε Ισπανία και Σουηδία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον Σε Ισπανία και Σουηδία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε Ισπανία και Σουηδία επιβεβαιώθηκαν κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον

Τα πρώτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον ανακοίνωσαν σήμερα η Ισπανία και Σουηδία. Συγκεκριμένα στην Ισπανία εντοπίστηκε κρούσμα σε ένα νοσοκομείο της Μαδρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Το μικροβιολογικό τμήμα του νοσοκομείου Gregorio Marañon της Μαδρίτης ανακοίνωσε την πρώτη ταυτοποίηση της παραλλαγής Όμικρον στην Ισπανία», ανέφερε το κρατικό αυτό ίδρυμα στο Twitter, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για «έναν ταξιδιώτη από τη Νότια Αφρική». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ασθενής βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Την ίδια ώρα, ο κυλιόμενος μέσος όρος μολύνσεων 14 ημερών αυξήθηκε σε 199 ανά 100.000 κατοίκους σήμερα από 172 την Παρασκευή, με σχεδόν 23.000 κρούσματα να έχουν καταγραφεί το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Υγείας, όμως ο δείκτης αυτός παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία ή η Ολλανδία.

Η Ισπανία μετρά συνολικά 5.153.923 κρούσματα και 88.008 θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Στη Σουηδία, το κρούσμα εντοπίστηκε σε ένα τεστ που έγινε πριν από μία και πλέον εβδομάδα σε ένα πρόσωπο που είχε ταξιδέψει από τη Νότια Αφρική, αναφέρει  σε μια ανακοίνωση η Δημόσια Αρχή Υγείας της χώρας.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 62 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin