Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
Κοσμος 28 Σεπτεμβρίου 2021

Το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως

Το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως Το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως Το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαδρίτη — Ανταπόκριση Δώρα Μακρή

Η Ισπανία προχωρά σταθερά με τους εμβολιασμούς και μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί πλήρως το 86,5% των Ισπανών άνω των 12 ετών. Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου στους ηλικιωμένους και κυρίως σε όσους φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας.

Στο μεταξύ, το ποσοστό του πληθυσμού άνω των 12 ετών που έχει λάβει την πρώτη δόση έχει φθάσει το 89,3%, γεγονός που δείχνει ότι πλέον ο στόχος έχει ικανοποιηθεί. Κι αυτό γιατί τα παιδιά κάτω των 12 ετών αποτελούν το 11% του συνολικού πληθυσμού, ενώ μόνο ένα 4% είναι οι αντιεμβολιαστές.

Στο σύνολο της χώρας έχει αρθεί η νυχτερινή απαγόρευση και το κλείσιμο τα μεσάνυχτα των μπαρ, ντισκοτέκ και εστιατορίων — κι αυτό άλλωστε αποτυπώνεται από τα μεταμεσονύκτια μέγα-πάρτι πολλών νέων σε διάφορες περιοχές της χώρας. Παραμένει η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και σε εξωτερικούς, όταν δεν τηρείται η απόσταση ασφαλείας. Η χωρητικότητα θεάτρων, κινηματογράφων και μουσείων φτάνει πλέον το 100%, ενώ στην εστίαση το ποσοστό στους εσωτερικούς χώρους φτάνει το 75% και στο 100% στους εξωτερικούς χώρους. Στις συναυλίες δεν επιτρέπονται ακόμα οι όρθιοι, παρά μόνο καθιστοί, αλλά, σε γενικές γραμμές, στην ουσία παραμένει μόνο η χρήση μάσκας. Τέλος, στις αθλητικές εκδηλώσεις και σε κοινωνικές εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσεις, κλπ) η χωρητικότητα αυξάνεται ως το 75%.

www.ertnews.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 60 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin