Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021
Κοσμος 21 Ιανουαρίου 2021

Βρετανία: Έως 6.400 λίρες τα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε παράνομα πάρτι

Βρετανία: Έως 6.400 λίρες τα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε παράνομα πάρτι Βρετανία: Έως 6.400 λίρες τα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε παράνομα πάρτι Βρετανία: Έως 6.400 λίρες τα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε παράνομα πάρτι
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βρετανία: Έως 6.400 λίρες τα πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε παράνομα πάρτι

Στο πόσο των 6.400 ευρώ (7200 ευρώ) θα ανέρχονται τα πρόστιμα σε όσους μετέχουν σε παράνομα πάρτι στην Βρετανία ου βρίσκεται σε καραντίνα.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες αρχές το πρόστιμο θα είναι αυστηρό όπως και η εφαρμογή των μέτρων δεδομένων των αυξημένων κρουσμάτων και του υψηλού αριθμού θανάτων.

Αν και οι περισσότεροι πολίτες τηρούν τα μέτρα καραντίνας, η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ κατήγγειλε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, «μια μικρή μειοψηφία που αρνείται να κάνει ό,τι πρέπει», ανακοινώνοντας πως θα αυστηροποιήσει τις κυρώσεις.

«Την επόμενη εβδομάδα» σημείωσε «θα εισαγάγουμε ένα νέο πρόστιμο ύψους 800 λιρών για τους συμμετέχοντες σε ιδιωτικές γιορτές, το οποίο θα διπλασιάζεται σε κάθε υποτροπή έως το μέγιστο ποσό των 6.400 λιρών».

Τα πρόστιμα αυτά στοχοθετούν όσους συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις άνω των 15 ατόμων, εντός μιας κατοικίας. και σύμφωνα με την Πρίτι Πατέλ «Μια τέτοια ανεύθυνη συμπεριφορά συνιστά σημαντική απειλή για τη δημόσια υγεία. Όχι μονάχα για τους παρόντες σε αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά επίσης για τους αξιοθαύμαστους αστυνομικούς μας, που επεμβαίνουν για να βάλουν τέλος σε αυτές».

Η αστυνομία επέβαλε περισσότερα από 140 πρόστιμα συνολικού ύψους 39.000 λιρών για παραβιάσεις που συνδέονται με την καραντίνα, σε διάστημα 2 ημερών, στο Λονδίνο. Οι αστυνομικοί διέλυσαν μεταξύ άλλων ένα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν 40 άτομα σε μια κατοικία στη συνοικία Μπρικ Λέιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 29 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin