Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2022
Lifestyle 30 Νοεμβρίου 2021

Τζόρτζιο Αρμάνι: Έλαβε την ύψιστη τιμή της Ιταλίας – Τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για την πολυετή προσφορά του στον χώρο της μόδας, τιμήθηκε ο Giorgio Armani, με τον Μεγαλόσταυρο του Ιππότη, τη μεγαλύτερη πολιτική διάκριση στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, τίμησε τον 87χρόνο σε μια ιδιωτική τελετή στο Palazzo del Quirinale στη Ρώμη. Το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής, αντικατοπτρίζει τόσο την έξι δεκαετιών καριέρα του Armani στη βιομηχανία της μόδας όσο και την προσωπικότητα του.

Η υψηλότερη πολιτική διάκριση της Ιταλίας αποτελεί μέρος του Τάγματος της Αξίας, το οποίο απονέμεται σε όσους έχουν διαπρέψει στους τομείς της λογοτεχνίας, των τεχνών, της οικονομίας, της δημόσιας υπηρεσίας και των κοινωνικών, φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών δραστηριοτήτων. Η αναγνώριση έχει αποδοθεί και σε άλλους Ιταλούς σχεδιαστές μόδας στο παρελθόν, όπως στη Miuccia Prada το 2015 και τον Valentino Garavani το 1986.

«Αυτή η τιμή έχει ιδιαίτερο νόημα για μένα. Προήλθε από τον πρόεδρό μας, ο οποίος δεν είναι μόνο ο αρχηγός του κράτους, αλλά και ένας άνθρωπος του οποίου οι αξίες, το ανοιχτό μυαλό και η ευγένεια είναι αναμφισβήτητα υψηλές. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ την Ιταλία και είναι τιμή μου που λαμβάνω αυτόν τον διάσημο τίτλο, τον οποίο μου δίνει ο πρόεδρος εκ μέρους ολόκληρης της χώρας», δήλωσε ο Giorgio Armani μετά την τελετή απονομής.

Γεννημένος το 1934, ο Armani ίδρυσε την πρώτη του εταιρεία το 1975, μαζί με τον σύντροφο της ζωής του, τον αρχιτέκτοντα, Sergio Galeotti. Το brand, δεν παρέμεινε μόνο στη μόδα, αλλά επεκτάθηκε στους κλάδους της ομορφιάς, του σπιτιού, της μουσικής, του αθλητισμού και των πολυτελών ξενοδοχείων. Ο μινιμαλισμός στην πολυτέλεια ήταν βασική αρχή του luxury brand, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις της μόδας την δεκαετία του 1990.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 87 φορές

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin