Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Μουσικά Νέα 28 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη Σμαράγδα Βαγγελή

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

1. Έχετε εμφανιστεί ως σολίστ και χορωδός σε παραγωγές όπερας και μιούζικαλ,

καθώς και σε συναυλίες σε μεγάλα θέατρα και αίθουσες της Ελλάδας (Μέγαρο μουσικής Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Θέατρο Πάνθεον, Παλλάς, κτλ.). Πιστεύετε ότι το ελληνικό κοινό αναγνωρίζει την αξία της όπερας;

Παρόλο που η κλασική μουσική δεν είναι στην κουλτούρα των Ελλήνων, το λυρικό θέατρο πάντα είχε το κοινό της, μικρό μεν αλλά είναι ένα κοινό συμπαγές το οποίο ακούει όπερα στο σπίτι του αλλά και ζωντανά, διότι γνωρίζει ότι η όπερα υπάρχει στο θέατρο όχι μόνο στα ηχεία του σπιτιού μας. Ωστόσο, τα τελευταία πολλά χρόνια, γίνονται προσπάθειες από το λυρικό μας θέατρο να προσεγγίσει το ευρύτερο ελληνικό κοινό και ιδιαίτερα νέους ανθρώπους και παιδιά και το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι αρκετά ελπιδοφόρο για το μέλλον της όπερας στην Ελλάδα.

2. Γιατί επιλέξατε να σπουδάσετε λυρικό τραγούδι;

Επέλεξα να ξεκινήσω ολοκληρωμένες σπουδές τραγουδιού στην εφηβεία μου και στο ωδείο που φοιτούσα μόνο αυτό το είδος τραγουδιού διδασκόταν. Έτσι μπήκα στη διαδικασία αυτή, η φωνή μου προσφερόταν γι’ αυτό το είδος και με αυτόν τον τρόπο γνώρισα και αγάπησα τον μαγικό κόσμο της όπερας. Επιπλέον, το λυρικό τραγούδι με ελκύει γιατί είναι ένα πολύ απαιτητικό είδος που δε μπορεί να το κάνει ο καθένας.

3. Ποια είναι τα εφόδια που πρέπει να έχει ένας λυρικός τραγουδιστής στις μέρες μας;

Ο λυρικός τραγουδιστής είναι ένας πρωταθλητής. Ειδικά στις μέρες μας οι θεατρικές απαιτήσεις έχουν διευρυνθεί παρά πολύ, οι επιθυμίες των σκηνοθετών έχουν ξεφύγει κάθε ορίου και δεν αρκεί απλά να είναι τραγουδιστής και ηθοποιός. Φυσικά το επίπεδο των γνώσεων είναι απεριόριστο και ειδικά αυτό των ξένων γλωσσών, καθώς καλείται να τραγουδήσει λίγο πολύ σε όλες τις γλώσσες. Οπότε είναι πολλαπλά απαιτητικό αυτό που καλείται να κάνει ο καλλιτέχνης, θα χρειαστεί το οτιδήποτε και πρέπει να είναι εξοπλισμένος γι αυτό.

 

4. Ανάμεσα στις σύγχρονες ή ροκ όπερες και τις κλασικές του είδους, ποιες προτιμάτε;

Είναι τόσο πληθωρικό και πολυποίκιλο το ρεπερτόριο που ξεδιπλώνεται μπροστά μου που δε θα ήθελα να ξεχωρίσω τα είδη, απλά θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να γνωρίσω όσο γίνεται περισσότερο τη μαγεία αυτού του ρεπερτορίου.

5. Στο JAZZPOiNT εμφανίζεστε με τον τενόρο Δημήτρη Αλεξανδρίδη. Μιλήστε μου γι'αυτή σας τη συνεργασία.

Πολύ δημιουργική. Υπάρχει μια χημεία ανάμεσά μας και μια κοινή αισθητική κατεύθυνση και αντίληψη. Συζητούσαμε εδώ και καιρό το ενδεχόμενο της συνεργασίας μας και μέσω του JAZZPOiNT μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία.

6. Τι να περιμένει το κοινό σας, να ακούσει στις 23 & 28 Δεκεμβρίου στο JAZZPOiNT;

Έχουμε δημιουργήσει ένα εορταστικό πρόγραμμα, με αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, μουσικές από όλον τον κόσμο, αλλά και άριες, τραγούδια και ντουέττι από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο! Σας περιμένουμε!

 

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 693 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo