Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
elzh-CNendeitrusr
Συνταγές 21 Απριλίου 2019

Οι μοσχιοί πάνε με αρακά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: 55΄


Υλικά (για 4 άτομα)

1,5 κιλό μοσχιοί, καθαρισμένοι από το δόντι και τα μάτια
800 γρ. αρακάς
1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
5 μικρά (baby) καρότα, κομμένα στη μέση, ή 3 μέτρια καρότα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1/3 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1/4 μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ξεχωρίζουμε τα κεφάλια από τους μοσχιούς και τα ψιλοκόβουμε. Το σώμα με τα πλοκάμια τα αφήνουμε ολόκληρα.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με τα ψιλοκομμένα κεφάλια και τον πελτέ για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 - 5 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε τους μοσχιούς, αλατοπίπερο και 250 ml νερό και μαγειρεύουμε για 35 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει όσο μας αρέσει (στα 10 λεπτά θα είναι ελαφρώς τραγανός).

Σκορπίζουμε το μάραθο και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Τι πίνουμε
Μια new age ρετσίνα.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 266 φορές
Σχολή Οδηγών

Διαβαστε Ακομα

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info@athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest googleplus instagram

Ασφάλεια Περιήγησης

comodo