Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019
Συνταγές 14 Νοεμβρίου 2019

Συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προετοιμασία: 15΄ / Αναμονή: 10΄


Υλικά (για περίπου 1½ κιλό)

1 κιλό ζάχαρη
2½ κούπες νερό
ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακέρωτα
4 κούπες χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

 

Διαδικασία

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Οταν αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει, το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε για 10 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του σιροπιού.

Προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε την πορτοκαλάδα να κρυώσει.

Τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, την αραιώνουμε με όσο νερό θέλουμε.

Μυστικά

Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πορτοκαλάδα για περισσότερο από 3 μήνες, τη φυλάμε στην κατάψυξη.
Μια ωραία πρόταση σερβιρίσματος είναι να την αραιώσουμε με ανθρακούχο νερό.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 777 φορές

Σχετικά με εμάς

Athens Day & Night

Οδηγός Πόλης

Loc: Αθήνα

info(@)athens-dayandnight.gr

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube googleplus instagram linkedin

Δες