Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Ο καθαρισμός του εσωτερικού αέρα μπορεί να αποτρέψει τη διάδοση του COVID-19

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκεί που παίζαμε το αγαπημένο μας παιχνίδι σε ένα casino online cy ενημερωθήκαμε για μία νέα επιστημονική εξέλιξη που ίσως διευκολύνει πολύ την εξέλιξη της πανδημίας.

Καθώς τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι επιχειρήσεις και τα σχολεία ανοίγουν ξανά και η υποχρέωση για φόρεμα μάσκας σταματά για τους εμβολιασμούς, αυτό που ρωτάνε όλοι είναι πως μπορούν να προσελκύσουν πελάτες αποτρέποντας ταυτόχρονα τη διασπορά του ιού. Μερικοί επιστήμονες και ερευνητές διεξάγουν έρευνες που ίσως βοηθήσουν στον καθαρισμό του αέρα ώστε να είναι ασφαλέστερο.

Αν και δεν υπάρχει μία λύση που να ταιριάζει για όλα τα μέρη, τα δημόσια μέρη χρειάζεται να επικεντρωθούν και να επενδύσουν στο σωστό εξαερισμό, στο φιλτράρισμα του αέρα, σε υπεριώδη φώτα και λάμπες που σκοτώνουν τα μικρόβια και τα βακτήρια καθώς και παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα αντί για να απολυμαίνουν τακτικά τις επιφάνειες. Αυτό λένε πολλοί επιστήμονες που υποστηρίζουν ότι ο ιός μένει στον αέρα.

Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν επίσης ότι ξοδεύουμε εκατομμύρια στην απολύμανση των επιφανειών, διαδικασία που δεν εξυπηρετεί καθόλου. Ενώ η ύπαρξη ενός φίλτρου που θα καθαρίζει τον αέρα δεν έχει δοκιμαστεί καθόλου.

Βοηθάει η απολύμανση αέρα στη διασπορά του ιού;

Από την αρχή της πανδημίας οι επιστήμονες διαφωνούν έντονα σχετικά με το κατά πόσο ο κορωνοϊός θεωρείται ένας ιός που μεταδίδεται μέσω του αέρα. Κάποιοι υποστηρίζουν πως κάποιος μπορεί να κολλήσει τον ιό από σταγονίδια σάλιου που έχουν πέσει πάνω σε επιφάνειες ενώ άλλοι υποστηρίζουν πως η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. Το άγγιγμα μίας μολυσμένης επιφάνειας διαθέτει 1 στις 10.000 πιθανότητες πρόκλησης μίας μόλυνσης, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Επομένως, το πλύσιμο των χεριών και οι τυπικές πρακτικές καθαριότητες είναι ίσως αρκετές για την ελαχιστοποίηση της μόλυνσης από τον ιό που βρίσκεται σε επιφάνειες ή καταλήγει στα χέρια.

Από την άλλη, υπάρχουν πολλά δεδομένα που υποδεικνύουν ότι ο ιός διασπείρεται κυρίως μέσω της εισπνοής σωματιδίων αέρα που μπορούν να παραμείνουν στον αέρα για αρκετές ώρες. Στις 30 Απριλίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενημέρωσε τις πληροφορίες μετάδοσης περιλαμβάνοντας τα σωματίδια αέρα ως μέσο διάδοση.

Επομένως, το να μάθουμε τον τρόπο καθαρισμού του αέρα και της απολύμανσής του από σταγονίδια και σωματίδια γεμάτα από ιικό φορτίο μπορεί να έχει μακροχρόνια οφέλη για την υγεία επιτρέποντας έτσι σε επιχειρήσεις και σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια των επόμενων εξάρσεων της πανδημίας. Ο εσωτερικός αέρας πρέπει να καθαρίζεται και να ελέγχεται τακτικά για την απομόνωση παθογόνων παραγόντων. Κάτι που μπορεί να είναι καλό και για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών αλλά και μπορεί να έχει και άλλα θετικά καθώς οι οικονομικές επίσης ζημιές από την κοινή γρίπη και από άλλους αναπνευστικούς ιούς είναι πάρα πολύ μεγάλες κάθε χρόνο. Μόνο η παγκόσμια βλάβη που έχει προκύψει από την πανδημία του COVID-19 υπολογίζεται μέχρι σήμερα περίπου στο 1 τρισεκατομμύριο.

Κάντε Like στη σελίδα μας στο Facebook
Διαβάστηκε 167 φορές
Τελευταία τροποποίηση στις 24 Μαϊος 2021

Βρείτε μας

Connect With Us

facebook twitter pinterest youtube instagram linkedin